Изборник Затворити

Међународна конференција „ЧОВЕК И РАДНА СРЕДИНА“

Представници Удружења за безбедност и здравље на раду Расинског округа присуствовали су 7. и 8. децембра 2023. године, 20. јубиларној Међународној конференцији „Човек и радна средина“ на тему SAFETY ENGINEERING & MANAGEMENT – SCIENCE, INDUSTRY AND EDUCATION (SEM-SIE 2023). Организатор Конференције је био Факултет заштите на раду у Нишу, суорганизатори Технички факултет Југозападног универзитета „Неофит Рилски“ из Благоевграда у Бугарској и Факултет за природне и техничке науке Универзитета „Гоце Делчев“ из Штипа у Македонији, а покровитељ Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије. На свечаном отварању Конференције, у име организатора учеснике су поздравили проф. др. Срђан Глишовић, декан Факултета заштите на раду, проф. др Весна Николић председник Програмског одбора Конференције, проф. др. Евица Јовановић, председник Организационог одбора, представници партнерских институција из Бугарске и Македоније и проф. др. Јован Степановић, проректор као представник Универзитета у Нишу. Испред Министарства за науку, технолошки развој и иновације учеснике је поздравила министарка др Јелена Беговић, док се испред Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања обратила Маја Илић, начелник Одељења за студијско – аналитичке послове и надзор у Инспекторату за рад. Спонзоре овогодишње Конференције представили су госпођа Теодора Мишић из Компаније Елиxир Гроуп и госпођа Драгана Џалета испред предузећа АСИП превент доо).

На свечаном отварању наступио је Академски женски хор Студентског културног центра из Ниша, под вођством диригентице магистра Иване Мировић.

Уводна предавања су одржали др Роџерт Сори (Универзитет Виго, Шпанија), др. Дејан Мираковски (ректор Универзитета „Гоце Делчев“ , Северна Македонија) и др. Драган Адамовић (Универзитет у Новом Саду). У раду Конференције учествовало је више од 150 аутора, коаутора и других учесника из Шпаније, Кубе, Бугарске, Србије, Словеније, Црне Горе, Хрватске, Северне Македоније, Босне и Херцеговине и других земаља. Велики број наставника и сарадника Факултета заштите на раду активно је учествовао и допринео успешном раду Конференције.